Постеризам: Doe Eyed

Меинстрим медиумите и популарната култура никогаш не си осигурале место во срцето на дизајнерот Ерик Најфелер, тој дури и нема ниту основно трпение за овие два сеприсутни општествени сегменти, но признава дека тие се неразделиви од неговата уметност. Бендови и артисти како Mogwai, Andrew Bird, Phish, The Black Keys, The Roots, Tortoise и многу други можеби не се најсликовитите претставници на главната, глобална, музичка струја, меѓутоа, токму за нив човекот кој стои зад студиото Doe Eyed изминативе години рачно создава импресивни постери.

– Музиката ја прави огромната, безлична, маса на човештвото значително полесна за поднесување. Таа ме потсетува дека секоја личност го има истиот збир на ограничени, скршени, емоции дури и доколку нивниот надворешен изглед е еднаков со тој на нескротено животно од фарма – вели Најфелер кој, исто така, свири во бендовите Masses и Bus Gas, лоцирани во Линколн, Небраска.

 Converge

The Black Keys

Andrew Bird

John Legend & The Roots

Guided By Voices

Brett Dennen

Circa Survive

Okkervil River

St. Vincent

Dr. Dog

M. Ward

Corrections House

Gotye

Iron аnd Wine

Josh Ritter 

Mogwai

Black Moth Super Rainbow

Phish

The Avett Brothers

Russian Circles

Primus

Swans

The Decemberists

Xiu Xiu

Why

Yeasayer

Tortoise

Слични написи

Остави коментар