Постеризам: Angryblue

Џастин Кејмерер, попознат под прекарот Angryblue, е илустратор од Луивил, Кентаки. Tој креира принтови, основач е и е еден од сопствениците на печатницата Crackhead Press и слика постери, обвивки и маички за еден куп бендови со екстремно широки меѓусебни разлики во начинот на израз. За себе вели дека отсекогаш црта и појаснува оти како и сите арт-бубалици, како клинец се навлекол на стрипови. Потоа, природно, станал обожавател на хоророт и на анимираните филмови, форми што ги наведува како највиновни за неговиот стил. Заработува од својата уметност, но и од проституцијата за елитата, со која што се занимава попладне. Им благодари на потпетиците што ги носи, зашто, конечно, може да биде малку повисок. Следи избор од постери и арт-принтови што Angryblue ги направи за состави како Dinosaur Jr, Lil Wayne, Melvins и десетина други.

Dinosaur Jr

Lil Wayne

Melvins

Faith No More

 High On Fire

Flight of the Conchords

Swans

Witchcraft

Torche

 Sleep

Pearl Jam

Mudhoney

The Jesus Lizard

Paradise Lost

Mastodon

Soundgarden

Слични написи

Остави коментар