Постеризам: Rhys Cooper

Популарната култура, особено рокенролот, во сите негови форми – нежни, груби, тивки, бучни, страстни и безопасни – е нераздвојна од постерот. Фантастични дизајни од оваа уметничка форма има и уште пред да биде откриен модемот, но со помош на интернетот, барем за мене, се отвори вратата за поредовно следење кој, за кого и какви постери создава. Ако не ги гледам бендовите, барем можам да им се восхитувам на илустрациите и останатите интерпретации на изведувачите од страна на уметниците. Токму затоа, решив да одвојам мал простор на сајтов за делата од оваа категорија. Изборот го почнуваме со Австралиецот Рајс Купер, за кого речиси и да нема инфо на нетов, но тоа што го креира ја преполнува оваа празнина.

The Black Keys

Eagles of Death Metal

Grinderman


Foo Fighters

Bob Dylan

Queens of the Stone Age


Mark Lanegan Band


Tool

Pearl Jam

Them Crooked Vultures

Слични написи

Остави коментар