Постеризам: John Dyer Baizley

Долго пред светот да го запознае како основач, гитарист, вокалист и еден од главните автори на Baroness, Џон Даер Бејзли се истакна со својот цртачки стил и оргинален дизајн на постери, кавери, маички и принтови на артисти од метал и хардкор-сцените, но и пошироко. Овој сликар, кој е под силно влијание на чешкиот уметник Алфонс Муча, за тоа што го создава на платно вели: “Мојата цел е да пронајдам наратив и теоретска рамнотежа без да изгледам ниту премногу претенциозен ниту претерано едноставен и комичен”. Арт-делата на почетокот ги продавал само на концерти на неговиот бенд, но тие веќе извесно време можат да се најдат и на интернет-страницата A Perfect Monster.

Baroness

Black Tusk

Coliseum

Gillian Welch

Torche

Darkest Hour

Kvelertak

Magrudergrind / Shitstorm

Shadows Rising – Guitar World 2011 [посветено на Metallica]

Tiger! Tiger!

Kylesa

Vitamin X

Skeletonwitch

Pig Destroyer

Слични написи

Остави коментар