Постеризам: Рич Кели

За потребите на текстов, без разлика колку е краток, би било фино да знам барем дел од биографијата на Рич Кели, ама од друга страна, тоа и нема премногу врска, нели? И онака рубрикава ја додадов за да се вчудоневидувам од непрекинато фасцинантната конекција меѓу цртањето, сликањето, уметноста, со поп-културата и поконкретно, со музиката, со филмот и со телевизијата. Како што може и да се забележи подолу, Кели досега изработувал принтови за изведувачи кои варираат од Дејв Метјуз, преку Phish до Bonnie Prince Billy и за легендарни кино и ТВ-наслови како Star Wars, Wild at Heart и Star Trek. Во едно од ретките интервјуа, авторот нагласува дека кога создава дело, се обидува да им верува на сопствените инстинкти и да не си ги преиспитува мотивите. Веројатно затоа неговите креации отскокнуваат со флуидноста (молам?).

Dave Matthews

Dr. Dog

Mogwai

The Black Keys

Flight of the Conchords

Circa Survive

The Tallest Man on Earth

Yeasayer

The Mountain Goats

Bonnie Prince Billy

Carolina Chocolate Drops

Phish

Metropolis

Star Wars

Wild at Heart

Escape from the Planet of the Apes

Breaking Bad

Star Trek

Слични написи

Остави коментар