19/08/2018

Homeland – Психо-трилер што ровари низ тероризмот

Постирано на 31/10/2011 од во Телевизија

Додека светот беше јасно поделен по црвено-сина, комунистичко-демократска, линија, шпионите, во филмовите за нив, беа романтизирани како незнајни јунаци на браникот на блокот за кој што се борат. Берлинскиот ѕид се урна, по што се сруши и армираната плоча што ја штитеше идеално изградената слика за тајните агенти. Многумина дури и се истрчаа да предвидат […]

Limitless [2011]: Нема бегање од човечката глупост

Постирано на 06/04/2011 од во Филм

Идејата дека една, единствена, пилула е решение за проблемите што постојано се напластуваат во денешново, крајно компетитивно и предвидливо напнато време, е реалност за многумина, а не само за ликот на новиот омилен холивудски лепотан, Бредли Купер, во неговиот последен филм, Limitless [“Безгранично”, официјален превод]. Преку алузијата дека сите, со кои животот не се однесувал […]