20/08/2018

Синглтека: Tool – Hush [#член11]

Постирано на 09/10/2012 од во Музика, Синглтека

I can’t say what I want to, even if I’m not serious. Things like…. “Fuck yourself, kill yourself, you piece of shit.” People tell me what to say, what to think , and what to play. I say… “Go fuck yourself, you piece of shit. Why don’t you go kill yourself?” Just kidding.

Синглтека: Katatonia – Dead Letters

Постирано на 22/06/2012 од во Музика, Синглтека

Возот на Katatonia го фатив релативно доцна, со The Great Cold Distance. Оттогаш ги слушам со опсесивен интензитет, ама уште не можам да им се изначудам на колку измазнет, вешт, природен, начин еволуираа од пионери на дет-дум-жанрот во џедаи на мрачниот, меланхоличен и нагонски мелодичен метал (или хеви-рок со прог-примеси, сеедно). Таа восхитеност продолжува и […]

Синглтека: Gojira – L’Enfant Sauvage

Постирано на 14/06/2012 од во Музика, Синглтека

Кога следиш бенд, кога го слушаш, кога ти е потполно јасно дека неговите членови се мајстори по свирачки вештини, а сепак, свесен си оти малку им недостасува за да ја допрат величината, не знаеш што е тоа додека не го слушнеш. На француските метал-техникалци Gojira налетав со From Mars to Sirius и дружбата ја надградив […]

Синглтека: The Strokes, Jamie Woon, Foo Fighters

Постирано на 28/02/2011 од во Синглтека

The Strokes – Under Cover of Darkness Засега последниот албум, First Impressions of Earth, The Strokes го објави пред пет години, но тешко е да се заборави дека на него бендот звучеше непотребно “сериозно”. Цедето си имаше фини моменти, ама се чувствуваше дека составот премногу свесно ја водел насоката во која се развивал материјалот. Мераклиски […]

Синглтека: Bei the Fish (Feat. Karolina) – Ideal Woman [2011]

Постирано на 11/02/2011 од во Синглтека

Скопските гаражи и штипски “Макфест” припаѓаат на два, целосно, различни македонски музички светови. Инди-поп-рокерите Bei the Fish потекнуваат од првиот, популарната изведувачка Каролина Гочева дебитира во вториот. На нивниот прв заеднички сингл, Ideal Woman, не се чувствува дека тоа создало бариера. Спојот на овие две имиња изгледа неприродно, а звучи најприродно. Албумот од којшто ја […]