20/08/2018

Постеризам: Кен Тејлор

Постирано на 27/08/2012 од во Арт, Постеризам

Австралискиот илустратор и дизајнер Кен Тејлор почнал да ги демонстрира своите арт-таленти на локалната музичка сцена во Перт, а од 2001 година работи во Мелбурн. Во родната земја се наметна со изработка впечатливи рок-постери за помали независни состави. Откако во 2006 година стартува да работи целосно самостојно, Тејлор за кусо време успеа да создаде име цртајќи за светски имиња како Queens of the Stone Age, Bob Dylan, Bon Iver, The Strokes, The Black Keys и многу други. Креира и дела инспирирани од филмската уметност, како Thor, Poltergeist и Star Trek. Добитник е на повеќе награди за дизајн.

The National

At the Drive-In 

The Strokes 

Eddie Vedder 

Mark Lanegan 

Isobel Campbell and Mark Lanegan 

The Black Keys 

Bon Iver 

Swans 

Mogwai 

The Decemberists 

Phish 

Queens of the Stone Age

Pearl Jam 

Soundgarden

The Avett Brothers

 

Hellboy 

Star Trek: First Contact 

American: The Bill Hicks Story 

Clash of the Titans

Poltergeist 

Drive 

Hulk

Thor 

Тагови: , , , , , ,

One Response to “Постеризам: Кен Тејлор”

  1. NaumN 28 август 2012 at 14:04 #

    Многу стилски лимитирано, мада тоа и не мора да биде лоша работа 😀


Напиши одговор

Ве молам пополнете ги потребните полиња инаку нема да можете да коментирате. Користете пристојни зборови. Вашата e-mail адреса нема да биде објавена.

Gravatar е поддржан.

Можете да ги користите следниве HTML кодови: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>