20/08/2018

Постеризам: John Dyer Baizley

Постирано на 15/08/2012 од во Арт, Постеризам

Долго пред светот да го запознае како основач, гитарист, вокалист и еден од главните автори на Baroness, Џон Даер Бејзли се истакна со својот цртачки стил и оргинален дизајн на постери, кавери, маички и принтови на артисти од метал и хардкор-сцените, но и пошироко. Овој сликар, кој е под силно влијание на чешкиот уметник Алфонс Муча, за тоа што го создава на платно вели: “Мојата цел е да пронајдам наратив и теоретска рамнотежа без да изгледам ниту премногу претенциозен ниту претерано едноставен и комичен”. Арт-делата на почетокот ги продавал само на концерти на неговиот бенд, но тие веќе извесно време можат да се најдат и на интернет-страницата A Perfect Monster.

Baroness

Black Tusk

Coliseum

Gillian Welch

Torche

Darkest Hour

Kvelertak

Magrudergrind / Shitstorm

Shadows Rising – Guitar World 2011 [посветено на Metallica]

Tiger! Tiger!

Kylesa

Vitamin X

Skeletonwitch

Pig Destroyer

Тагови: , , , ,

Напиши одговор

Ве молам пополнете ги потребните полиња инаку нема да можете да коментирате. Користете пристојни зборови. Вашата e-mail адреса нема да биде објавена.

Gravatar е поддржан.

Можете да ги користите следниве HTML кодови: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>