20/08/2018

Постеризам: Rhys Cooper

Постирано на 02/07/2012 од во Арт, Постеризам

Популарната култура, особено рокенролот, во сите негови форми – нежни, груби, тивки, бучни, страстни и безопасни – е нераздвојна од постерот. Фантастични дизајни од оваа уметничка форма има и уште пред да биде откриен модемот, но со помош на интернетот, барем за мене, се отвори вратата за поредовно следење кој, за кого и какви постери создава. Ако не ги гледам бендовите, барем можам да им се восхитувам на илустрациите и останатите интерпретации на изведувачите од страна на уметниците. Токму затоа, решив да одвојам мал простор на сајтов за делата од оваа категорија. Изборот го почнуваме со Австралиецот Рајс Купер, за кого речиси и да нема инфо на нетов, но тоа што го креира ја преполнува оваа празнина.

The Black Keys

Eagles of Death Metal

Grinderman


Foo Fighters

Bob Dylan

Queens of the Stone Age


Mark Lanegan Band


Tool

Pearl Jam

Them Crooked Vultures

Тагови: , , ,

Напиши одговор

Ве молам пополнете ги потребните полиња инаку нема да можете да коментирате. Користете пристојни зборови. Вашата e-mail адреса нема да биде објавена.

Gravatar е поддржан.

Можете да ги користите следниве HTML кодови: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>